Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини Свят

Путин обяви дните до 11 май за неработни в Русия

Руският президент Владимир Путин обяви днес, че удължава до 11 май неработните дни в страната като мярка срещу разпространението на новия коронавирус, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На видеоконферентно съвещание с високопоставени членове на правителството и ръководителите на регионите Путин разпореди за предприемането на още мерки в подкрепа на бизнеса и гражданите и в срок до 5 май да бъдат изготвени препоръки за поетапно облекчаване на ограниченията, което да започне от 12 май. Това обаче ще става „в зависимост от епидемиологичната ситуация и при отчитане на прогнозите“, подчерта той.

Рестрикциите в Русия трябваше да бъдат вдигнати в края на април, но днес президентът каза, че страната не е преминала пика в разпространението на заразата. В началото на май има поредица официални празнични дни, а останалите до 11 май също ще бъдат заплатени, уточни Путин. Руският президент призова през тези неработни дни да се спазват строго препоръчаните профилактични мерки във всички региони.

След отминаването на пика няма да има незабавни облекчавания на ограниченията в цяла Русия, даде да се разбере Путин. Според него ситуацията в отделни региони може да остане напрегната и всички трябва да са готови за предстоящия „сложен и труден път“ при преценяване на рисковете. Като най-важен извод от събитията през последните седмици руският президент посочи обстоятелството, че благодарение на усилията на властите, медиците и на гражданите е било забавено разпространението на вируса в страната

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *