Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Спорт

Серина Уилямс ще играе виртуален тенис за благотворителност

Серина Уилямс и Джиджи Хадид са близки приятелки от дълго време, но за първи път ще се изправят една срещу друга на тенискорт. Е, няма да е истински корт, но все пак двете дами ще премерят сили във виртуално състезание. Те ще бъдат звездите в турнира Mario Tennis Aces, който ще се излъчва на живо във Фейсбук.

В него ще вземат участие модели, атлети и известни личности. Сред тях са Хейли Бийбър, Наоми Осака, Карли Клос, Мария Шарапова, Винъс Уилямс и Диандра Хопкинс. Състезанието ще започне в 23:00 българско време на 3 май. Всеки участник ще получи 25 000 долара, които ще дари на избрана организация, а победителят ще вземе още 1 млн. долара.

Събитието ще бъде коментирано от легендата на тениса Джон Макенроу и ютубърката iJustine. Виртуалният тенис е поредната благотворителна акция, в която се включват известни личности по време на социалната изолация. По-рано през месеца Лейди Гага организира огромния онлайн концерт One World: Together at Home, за да събере средства за засегнатите от коронавируса.

През март пък сър Елтън Джон събра над 1 млн. долара за борбата с пандемията със своя концерт iHeart Living Room.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *