Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Китаристът на Васил Найденов бори COVID-19 с песен

Стоян Бозов под артистичния псевдоним Headbush през април представи в социалните мрежи първия си самостоятелен сингъл “I’m going out”.  Песента е вдъхновена от трудната ситуация пандемия и издънредно положение, които засегнаха почти целия свят.

„Карантината  не само че лиши музикантите от сцената, но принуди всички да седим вкъщи. В това положение трябва да бъдем отговорни и да запазим здравето на себе си и околните. Изпълняваме нарежданията на генерал Мутафчийски – оставаме вкъщи, винаги въоръжени с музика и търпение. Навън – само в съзнанието си!“ споделя Стоян и добавя, че идеята за текста се ражда случайно една сутрин. Няколко дни по-късно той прави демо и получава изключително положителни отвизи от приятели и познати. „Реших да я направя максимално автентична и извиках приятели да ме снимат докато я записвам.”, разказва той.

В последствие песента става слоган на идеята за единната платформа за танцово, театрално и музикално изкуство „Reach for Culture“. Създадена с от Богдан Георгиев и неговия тим, които от години живеят в Германия и в настъпилата криза решават да помогнат на българските артисти, останали без работа. Основният формат  на платформата е стрийминг срещу абонамент и дарения и скоро ще бъде представена.

Стоян Бозов е кирарист на легендата на българската поп и есктрадна музика Васил Найденов. Той е автор на аранжимента към последния му хит “На случайна гара”, чието видео в момента се подготвя. Стоян е добре познат на родните рок-фенове като китарист и вокалист на рок групата „Йерихон“, с която издават три албума.

От години Стоян композира музика за трейлъри, филми и игри. Записва, аранжира и продуцира  артисти в собственото си студио „Sound On Demand”  През 2019 Стоян създава музиката към промо-визуализацията на сградата с най-висок атриум в света дело на студиото на легендарния архитект Заха Хадид в китайската столица Пекин.

Скоро предстои да издаде и първи самостоятелен албум, да създаде лейбъл през който да издава артистите които записват при него.

 

А сега с мисъл за настъпващото лято вземете една бира, излезете на балкона и си пуснете I’m Going out”

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *