Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Министър Кралев се срещна с представители на Асоциацията за здраве и фитнес

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с представители на Българската асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ).

От асоциацията запознаха спортния министър с основните предизвикателства, пред които е изправен секторът в условията на пандемия от коронавирус COVID-19. По време на срещата бяха обсъдени исканията за отваряне на фитнес залите. Красен Кралев поиска ръководителите на асоциацията да изготвят план какви противоепидемични мерки ще бъдат предприети, за да бъдат предпазени желаещите да използват техните услуги от разпространение на COVID-19. Представителите на БАЗФ се ангажираха да бъде проучена ситуацията с фитнес залите в страните в Европа и практиките, които те прилагат. Асоциацията представлява интересите на зали и фитнес центрове, студия за спорт и танци, доставчици на хранителни добавки и оборудване. От името на председателя на Управителния съвет на БАЗФ Петър Ангелов беше връчена декларация, относно икономическата ситуацията в сектора и възможните мерки, които могат да бъдат предприети за нейното преодоляване.

Министър Кралев се съгласи, че браншът е сред засегнатите от наложените мерки във връзка с епидемичната обстановка в България, защото в страната фитнес залите са над 800, а в индустрията са заети близо 50 000 души, голяма част от тях квалифицирани специалисти.

От страна на БАЗФ на срещата присъстваха изпълнителният директор на асоциацията Мирослав Тончев, председателят на Контролния съвет Радка Чернева и Александър Малинов от Управителния съвет.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *