Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Свят

Путин с най-нисък рейтинг от две десетилетия

Одобрението към руския президент Владимир Путин е спаднало до 59 процента през април от 63 процента през март. Това е най-ниският рейтинг на Путин от над две десетилетия, заяви провелият анкетата Център „Левада“, предаде БТА.

„Левада“ обаче подчерта, че промяна в методологията на анкетата може леко да е променила резултата в ущърб на Путин, посочва Ройтерс

Анкетата този път е била направена по телефона заради предизвиканите от коронавируса ограничителни мерки, а не на живо. Това според заместник-директора на центъра Денис Волков може да е коствало 1-2 процента на рейтинга на Путин.

Дори ако това се вземе предвид, и резултат от 61 процента би означавал, че рейтингът на Путин се е изравнил с най-ниското му равнище досега, което бе регистрирано през 2013 г., една година преди Русия да анексира Крим и рейтингът на Путин да се покачи, отбелязва Ройтерс.

67-годишният Путин доминира в руската политика като президент или премиер от над 20 години, но икономическите последици от новия коронавирус го поставят пред политическо предизвикателство.

Допитването на „Левада“ е извършено от 24 до 27 април сред 1608 руснаци из цялата страна.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *