Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Политика Последни новини

МВнР: Нови 10 българи са блокирани на летище в Париж

Нови 10 българи са блокирани на летище в Париж при опит да влязат във Франция въпреки предупрежденията на МВнР.

Във връзка с постъпили медийни запитвания относно група от около 10 български граждани, сезонни работници в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция, Външно министерство уведомява, че посолството ни в Париж е в непрекъснат контакт с тях.

Новите десет български граждани са пристигнали на 7 май на летище „Шарл де Гол“. Настанени са в административен център за чужденци. Предоставят им се храна и вода. Разговаряли са с консула ни в Париж, г-жа Милена Узунова на 7 и 8 май. На 8 май българският консул е провела разговори с техни роднини, обяснила е какви са изискванията на френските власти за влизане в страната. На 9 май има полет до България, с който българските граждани могат да се върнат в страната ни, при наличие на места и съгласие от тяхна страна.

Министерството на външните работи на Република България препоръчва да не предприемате пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително! Българските консули и дипломати не могат да отменят Вашата карантина, наложена в чужда държава. Не можем и да осигурим Вашето придвижване, ако то е забранено със заповед, закон, декрет или друг нормативен акт в приемащата държава.

От 08.04.2020 г. Френската република разрешава влизане в страната само на чужденци, които имат постоянно местожителство във Франция, което изключва сезонните работници.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *