Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал

Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал, съобщи NOVA. Сигналът за инцидента е подаден в 13:27 ч. На място е изпратена линейка от Елин Пелин. Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска потвърди за инцидента с 49 годишен мъж с множество наранявания, който е откаран в противошокова зала в „Пирогов“.

Ивайло Пенчев е собственик на най-голямата българска компания за стени за катерене, която има световен пазар – „Уолтопия“. Той често провокира обществени реакции с позициите си за бизнеса и държавата. Пенчев беше сред първите предложили дарения за Александровска болница в началото на епидемията от коронавируса, но с условие при нужда първо работещите във фирмата да ползват апаратите. Болницата първо прие, но след медиен и обществен натиск – отказа дарението, а той обяви, че ще го пренасочи към частни лечебни заведения.

 

Появиха се първи версии за самолетния инцидент с управителя на Walltopia („Уолтопия“) Ивайло Пенчев. Бизнесменът сам е управлявал летателен апарат Skylеаdеr 600, който е паднал. Според първите версии за инцидента машината е паднала в пocлeдния мoмeнт, буквaлнo нa 5-6 мeтрa oт зeмятa. По непотвърдена информация е oткaзал двигaтeлят на летателния апарат нa 5 км oт лeтищeтo. Близкият крaй нa пoлocaтa e бил oткъм пocoкaтa нa вятърa, т.e. вятърът e бил oткъм гърбa му, кoeтo нaмaлявa въздушнaтa cкoрocт и caмoлeтът ce cривa.

Според друга версия самолетът се е ударил в дървета и се е разбил, а пилотът е откаран в болница.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *