Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Пияният шофьор, блъснал 6 коли в Пловдив, е имал 5 предишни нарушения

21-годишен пиян шофьор, който помете шест паркирани автомобила в Пловдив, е имал 5 предишни нарушения, като те са за неспазване на пътни знаци и каране с превишена скорост. Това каза инсп. Ботьо Гергинов, „Пътна полиция“ – Пловдив. 

Пет от ударените коли са с много сериозни материални щети. А една от тях е толкова увредена, че нейният собственик, студент, теглил кредит, не вярва да може да я оправи. Според него пияни и дрогирани водачи трябва да остават без книжки за дълъг период от време.  Шофьорът е в болница със счупена челюст, само една от колите има пълно „Каско“.

От 4 години има шофьорска книжка 21-годишният нарушител, през това време има констатирани 5 броя нарушения , два акта и 3 фиша. Те са за неспазване на пътни знаци и за управление с превишаване на скоростта, последното нарушение е 4 месеца преди удара в 6-те коли за неспазване на пътен знак, поясни инсп. Гергинов. Той поясни, че акциите продължават, като 996 нарушителя са установени за последните дни.

В момента се провежда и операция на територията на цялата страна, която следи за превишена скорост, пияни и дрогирани шофьори.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *