Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

L’Oréal ще предостави 150 млн. евро в подкрепа на уязвими жени и за околната среда

Инвестицията е част от новата програма на компанията „L’Oréal за бъдещето“

Глобалният козметичен лидер L’Oréal обяви създаването на нова програма за солидарност „L’Oréal за бъдещето“ (L’Oréal for the Future). В контекста на пандемията Covid-19 и с цел да подпомогне справянето с част от нейните последици L’Oréal дава началото на тази безпрецедентна програма за социална и екологична солидарност, която си поставя следните приоритети:

  • подпомагане на организации, които оказват подкрепа на силно уязвимите жени, които са сред първите жертви на социалната и икономическа криза, породена от пандемията, със създаването на благотворителен фонд в размер на 50 млн. евро;
  • принос за възстановяване на засегнатите естествени екосистеми и за предотвратяване на изменението на климата, като 100 млн. евро ще бъдат инвестирани в околната среда.

 

Жан-Пол Агон, председател и изпълнителен директор на L’Oréal, коментира: „През следващите месеци човечеството ще бъде изправено пред различни социални кризи, включващи големи трудности и страдания, особено за най-уязвимите. В същото време ние напълно осъзнаваме, че справянето с предизвикателствата в областта на околната среда е все по-належащо. Важно е да не се отказваме и да продължим по пътя към устойчивата трансформация, от която се нуждае светът. Затова искаме да потвърдим ангажимента си към околната среда и запазването на биологичното разнообразие и да помогнем за смекчаване на последствията от социалната криза за жените. Тези две каузи отразяват ценностите и дългосрочния ангажимент на L’Oréal.“

 

50 млн. евро за подкрепа на силно уязвимите жени

 

L’Oréal Group, чиято основна мисия винаги е била да подкрепя жените, и днес е насреща за тях и готова да им окаже подкрепа, защото жените са сред силно засегнатите групи от кризата Covid-19, особено по отношение на загуба на работа и доходи. Те представляват голяма част от семействата с един родител и все по-често са принудени да разчитат на хранителни банки за най-основните си нужди. В същото време домашното и сексуалното насилие се увеличават по целия свят, включително във Франция (+30%), особено поради последиците от карантината.

За да предостави директна помощ на жените в нужда, L’Oréal създава благотворителен фонд от 50 млн. евро, с който ще подкрепи полевите и местните благотворителни организации в техните усилия – да се борят с бедността, да помагат на жените да постигнат социална и професионална интеграция, да предоставят спешна помощ на бежанци и жени с увреждания, да се борят за предотвратяване на насилието над жени и да оказват подкрепа на жертвите.

 

Александра Палт, Главен директор по корпоративна отговорност в L’Oréal Group, заяви: „Кризата Covid-19 не щади никого, но също така изостря съществуващите неравенства с особено пагубни последици за хората, които вече се борят за социално или икономическо оцеляване или са жертви на злоупотреба, особено жените. Важно е да предприемем действия за подкрепа на най-уязвимите жени. Въпреки тази социална криза, не трябва да забравяме и за необходимостта от силен ангажимент към околната среда. Ако искаме да намерим устойчив и приобщаващ начин да преминем през настоящата криза, трябва да се съсредоточим и върху предотвратяването на изменението на климата и ерозията на биоразнообразието, които сега заплашват още по-силно и радикално да разклатят живота ни, обществата и икономиките, отново с жените като първи жертви.“

 

100 милиона евро, предназначени за инвестиции в околната среда

 

В допълнение към дългосрочните си усилия за намаляване на въздействието на компанията върху околната среда, които са част от програмата за устойчиво развитие „Споделяме красотата с всички“, L’Oréal Group реши да инвестира 100 млн. евро за разрешаване на две ключови екологични предизвикателства:

  • регенериране на увредените естествени екосистеми: 50 млн. евро ще бъдат използвани за финансиране на проекти за възстановяване на морските и горските екосистеми, което от своя страна ще открие нови възможности за социално и икономическо развитие на местното население, което зависи от тези екосистеми (развитие на устойчиво земеделие и риболов, екотуризъм, продажба на въглеродни кредити). Фондът за възстановяване на природата (L’Oréal Fund for Nature Regeneration) има за цел да възстанови един милион хектара екосистеми, да улови от 15 до 20 млн. тона CO2 и да създаде стотици възможности за работа до 2030 г.
  • предотвратяване на климатичните промени: 50 млн. евро ще бъдат предоставени за финансиране на проекти, свързани с кръговата икономика. С този фонд L’Oréal Group има за цел да допринесе за търсенето на решения и създаването на бизнес модели, които да подпомагат развитието на кръговата икономика, особено по отношение на рециклирането и управлението на пластмасовите отпадъци.

 

L’Oréal Group планира да представи новата си програма за устойчивост до 2030 г. в края на юни, която ще бъде в унисон с целите на програмата „L’Oréal за бъдещето“ и ще гарантира, че всички дейности на L’Oréal уважават природните закони.

Допълнителна информация: Споделяме красотата с всички (Sharing Beauty with All), програмата за устойчиво развитие на L’Oréal

Като част от „Споделяме красотата с всички“, корпоративната програма за устойчиво развитие, стартирана през 2013 г., L’Oréal пое осезаеми ангажименти до 2020 г., обхващащи дейностите на компанията по цялата верига – от дизайна на продукта и получаването на съставки до производството и дистрибуцията, които имат въздействие върху околната среда и обществото.

В края на 2019 г. програмата постигна следните резултати:

  • 78% намаление на емисиите на CO2 от фабриките на компанията и дистрибуционни центрове в сравнение с 2005 г.(с 37% увеличение на обемите на производство през същия период);
  • Подобрен социален или екологичен профил за 85% от продуктите на L’Oréal, представени през 2019 г., като всички нови продукти на групата са разработени с помощта на инструмента за екодизайн SPOT;
  • 90 635 души от уязвими общности са получили подкрепа при намирането на работа, благодарение на програмата за солидарност Sourcing на L’Oréal;
  • За четвърта поредна година L’Oréal получи три отлични оценки – оценка „А“, най-добрият възможен резултат от всички оценки на CDP в три ключови области: защита на климата, устойчиво управление на води и на гори. L’Oréal е единствената компания в световен мащаб, спечелила 3 оценки „A“ в класацията на CDP за четири години.

 

С тази програма за устойчиво развитие, както и със своята силна етична ангажираност, политиката си за насърчаване на многообразието и филантропските си начинания, подкрепени от фондация L’Oréal и марките на компанията, групата на L’Oréal допринася за постигане на 15 от 17-те цели за устойчиво развитие, определени през 2015 г. от Организацията на обединените нации (ООН).

 

***

 

За L’Oréal

L’Oréal е посветена на красотата повече от 100 години. С уникално портфолио от 36 международни, разнообразни и допълващи се марки, Групата генерира продажби в размер на 26.87 милиарда евро за 2019 г., като за компанията работят 88000 души в целия свят. Като водеща компания за красота L’Oréal присъства във всички дистрибуторски мрежи: масовия пазар, универсални магазини, аптеки и дрогерии, фризьорски салони, магазини на летищата, търговия на дребно и онлайн.

Изследователската работа и иновациите, както и всеотдайният изследователски екип от 4100 души, са в ядрото на стратегията на L’Oréal, чиято цел е да отговоря на желанието за красота по целия свят. Устойчивата политика на L’Oréal за 2020 г. „Споделяме красотата с всички“ набелязва амбициозни цели за устойчиво развитие по цялата верига на Групата.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *