Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Общество

Божков пусна паметна бележка от среща с Кирил Домусчиев

Васил Божков публикува във фейсбук паметна бележка от среща с бизнесмена Кирил Домусчиев.

Хазартният бос твърди, че срещата е била под натиска на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Срещата е била на 10 юли миналата година и на нея са уточнение рекламни договори.В петък Васил Божков, който е с 11 повдигнати обвинения и е в чужбина, публикува във фейсбук СМС-и, за които твърди, че са кореспонденция с финансовия министър Владислав Горанов.

В тях се обсъждат въпроси, свързани с регулирането на хазарта и са намесени имената на ръководители на Държавната агенция по хазарта.

Точно в 8 часа сутринта, както беше обявил, бизнесменът пусна в профила си пост: „Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ. Ето как се случваше“, пояснява Божков над скрийншотовете на съобщенията.

В първия СМС от 24 февруари 2018 г. се твърди, че финансовият министър е дал „ценни указания на девойка“, която според уточнение направено от Божков, е Мария Филипова, предшественик на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев.

Във второто съобщение от януари тази година, Божков твърди, че Комисията по хазарта саботира дейността на хазартната му компания и получава отговор, че Комисията е спряла да прави каквото и да било и че ще бъде говорено със Сашо.

Бизнесменът отново прави уточнение, че става въпрос за Александър Георгиев. След разкритията по хазартната афера Георгиев е с обвинение за длъжностно престъпление и наложена парична гаранция от 40 хиляди лева. Мария Филипова пък в момента е заместник-председател на Комисията по финансов надзор.

От финансовото министерство отказаха коментар и излязоха с писмена позиция, в която определят изнесената информация като внушения. Оттам допълват, че миналия петък, на брифинг в Народното събрание, Горанов е изразил позицията си за твърденията на бизнесмена Божков.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *