Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

„Груп СЕБ България“ предостави на медиците от ВМА и УМБАЛ „Александровска“ пречистватели на въздух и кафемашини

Дарените пречистватели Rowenta и кафемашини KRUPS® NESCAFÉ® Dolce Gusto ще допринесат за осигуряването на по-безопасна и благотворна среда за екипите по време на тежките дежурства.

 

Медицинските екипи на Военномедицинска академия и УМБАЛ „Александровска“ получиха от „Груп СЕБ България“ кафемашини и уреди за пречистване на въздух в знак на благодарност за неуморните усилия, които полагат в борбата с коварния COVID-19. Въпреки промените в ограничителните мерки за всички нас, за българските лекари, медицински сестри и здравни работници битката продължава и те все повече имат нужда от силна подкрепа.

„Груп СЕБ България“ вярва, че всички ще се върнем по-бързо към нормалния си начин на живот, ако сега мобилизираме усилията си относно спазването на санитарните мерки и възможностите си, като  помогнем на тези на първа линия. Дарението включва общо 20 броя пречистватели на въздух Rowenta с високоефективна система за филтрация за по-чист въздух в болничните помещения и 20 броя кафемашини KRUPS® NESCAFÉ® Dolce Gusto MINI ME, с които медицинският персонал ще има възможност да си приготвя кафе напитки по време на тежките дежурства.

Уредите са предоставени безвъзмездно и ще останат собственост на здравните заведения, и след края на пандемията. С цел да дадат глътка свеж въздух по време на безмилостната борба с коварната болест и да подпомогнат за здравословна и комфортна среда за медицинските служители, те ще бъдат поставени в помещенията за почивка на персонала. Като партньор в инициативата и в продължение на усилията на компанията в борбата с кризата COVID-19, Нестле България АД подсигури кафе напитки NESCAFÉ® Dolce Gusto, които да покрият нуждите на екипите за месеци напред.

„Независимо дали скоро ще се върнем към нормалния си ритъм на живот, българските медици ще продължават да се борят за живота, както на тези, които са сериозно засегнати от безпощадния вирус, така и на хората, които страдат от други заболявания. Изразяваме своето огромно уважение към всички на първа линия и считаме за наш дълг да им дадем опора в тези трудни времена“, сподели Коста Великин, изпълнителен директор на „Груп СЕБ“ за България, Македония и Албания.

На глобално ниво, Groupe SEB изразява своята солидарност към обществото чрез сериозни дарителски акции в подкрепа на медицински институции и специалисти, както и на местните общности в държавите, в които развива своята дейност. Стремейки се към реално въздействие в борбата срещу епидемията, компанията осигури и достъп до своята експертиза и производствена база, докато производствените им обекти във Франция не са функционирали.

–––––––––––––

За „Груп СЕБ България“

Френската компания Groupe SEB (Груп СЕБ) е световен лидер в производството на малки домакински уреди и съдове, и присъства в над 150 държави. Компанията притежава уникално портфолио от 30 топ марки, включително Tefal, Seb, Rowenta, Moulinex, Krups, Lagostina, All-Clad, WMF, Emsa, Supor. Има над 34,000 служители и генерира продажби от повече от 350 милиона продукта годишно. Дългосрочната ѝ стратегия е фокусирана върху иновациите и международното развитие.

На местния пазар компанията е представлявана от „Груп СЕБ България“, която отговаря и за пазарите в Македония и Албания.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *