Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Освободиха от ареста шофьорката, която блъсна 4 жени на тротоар

Шофьорката, която помете на тротоар в пазарджишкото село Дебръщица четири жени, едната от които почина, е била освободена от ареста днес следобед. В кръвта й няма алкохол и няма вероятност да се укрие, тъй като има малко дете, смятат от прокуратурата, съобщи bTV.

Пътният инцидент се случи в неделя вечерта. От Балкана слизал автомобил, управляван от 45-годишната жена. На остър завой в Дебръщица, тя загубила управление над колата по неясни засега причини, блъснала се в стената на къща и блъснала жените, които били пред нея.

Те се връщали от редовната си разходка в планината около 19:00 ч. Спрели пред дома на едната, когато върху тях връхлетял автомобилът. Една от жените – на 76 години, загинала на място. Нейни роднините се притекли на помощ на останалите.

„Аз като отидох, всичко беше извън колата, лежаха по тротоара, обадихме се на 112 и дойдоха. Жената, която беше отвън до колата и каза, че е карала, беше стабилна. Мъжът й беше легнал до колата и целият беше в кръв, не знам кой е карал“, разказва Валентин Терзов, роднина на загиналата жена.

Автомобилът се блъска в четирите жени и в стената почти без никакъв спирачен път. Според хората в селото несъобразената скорост е причина за инцидента.

„Особено през почивните дни там е курортен район, пикници си правят, сигурно е карала бърже, за да не усвои завоя“, смята местният жител Стоян Кирков.

„Абсолютно наложително е, отсечката е много скоростна. Това е пътят, който свърза Пазарджик с язовир Батак“, казва Латинка Вълчева, кмет на село Дебръщица.

Пострадалите жени, които са на възраст между 70 и 88 години, остават за лечение в болницата в Пазарджик с тежки фрактури.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *