Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика

Аврамова: Сектор строителство е в пълна мобилизация

Темата коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която заявява, че до дни водният режим в Перник може да бъде премахнат.

„Ако други сектори на икономиката в България са прекъснали или са имали затруднения, то строителството е секторът, който е в пълна мобилизация. Не само строителните фирми, които имат големи обекти, но и Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството са в пълна мобилизизация за администриране на целия процес“, това обяснява тя. Допълва, че се извършват ремонтни дейности в участъка от 13- до 20-и км на магистрала „Тракия“, които ще приключат до края на юни.

Министърът обяснява, че текат и строителни дейности от 19-и до 37- километър на магистрала „Хемус“, които могат да доведат до затруднения в пътуването до Варна. Според нея епидемията от оронавирус е попречила да бъде направен анализ на ситуацията след въвеждането на ТОЛ системата. „Това, което сме констатирали като проблем, е обхватът ?. Към момента включени в ТОЛ системата са автомагистрали и първокласни пътища. Има области в България, които нямат нито един първокласен път“, така завършва коментара си.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *