Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Грижата за най-уязвимите от COVID-19 с отличие от Медицинските Оскари

Хоспис Грижа отива на финала за златните статуетки на 25 юни в хотел Маринела
Хоспис Грижа е финалист за шестото издание на Националните медицински награди 2020, които тази година отделят особено внимание на здравни заведения, ангажирани в борбата с COVID-19 и с грижа към най-уязвимата група пациенти: възрастните хора,
съобщават

организаторите от VIP Communication PR.

Златните статуетки за светилата в родната медицина ще бъдат връчени на 25 юни в 5-звездния хотел Маринела.
Хоспис Грижа (линк https://hospicecare.bg/) е създаден през 2018 г., а фокусът на дейността му е насочен към грижите и вниманието за възрастните хора, за пациенти с тежки заболявания, пациенти, претърпели травми, нуждаещи се от възстановително или подържащо лечение.
Целта на здравното заведение е подобряване на качеството на живот на хоспитализираните, като това е съобразено с индивидуалните изисквания на всеки пациент. Основната задача на екипа от високоспециализирани здравни работници е всеки един човек, нуждаещ се от болнична грижа и професионално медицинско и лекарско наблюдение, да бъде обслужен по най-добрия и качествен начин в изключителни условия.
„Избрахме името да бъде „Грижа“, защото точно навременната и правилна грижа създава предпоставка за по-нататъшно благоприятстване и подобрение на състоянието на пациента, а уютната обстановка допълнително допринася за комфорта и удобството на пациента”, казва г-жа Маргарита Кръстева, която освен Управител на Хосписа, е здравно-медицински работник по образование.
Хосписът разполага с 30 легла, или 15 стаи. Привлечени са специалисти с опит в грижите и вниманието към хората. Осигуряват се 24 ч. наблюдение и поддържане на изключително високо качество на живот, професионална медицинската помощ, добро обгрижване и подкрепа за пациентите. Спазват се правилата за добра медицинска практика и безупречни санитарно-хигиенни норми.
В Хоспис „Грижа“ се полагат грижи за пациенти в следоперативен или болничен период, инвалидизирани пациенти, пациенти със състояние на деменция, терминално, инсултни и хронично болни, трахеостомирани пациенти, пациенти със сърдечно-съдови заболявания и белодробни заболявания, пациенти на хемодиализа и др. Пациентите , които преминават през Хосписа, са от различни възрастови групи: от 25 до 90 години и нагоре.
Услугите, които се предлагат от Хосписа, са грижи, изразяващи се в медицинска, не медицинска, социална и др. помощ за пациентите, която включва: непрекъснато (24-часово) медицинско наблюдение, медико-социално обслужване и квалифицирани всеобхватни грижи за болни с тежки, с напреднал стадий заболявания пациенти и инвалиди, професионални здравни грижи за тежко болни и подкрепа на техните семейства, без оглед на диагноза, възраст, пол, религия, избор на лекар или възможност за плащане. Както и обучение на болните и техните семейства, възможности за провеждане на домашна рехабилитация, предоставяне на специализирано оборудване в дома, осигуряващо качество на живот на тежко болните и инвалидите. За запазване на достойнството и независимостта на болния са предвидени персонални грижи, емоционална, социална и духовна подкрепа на болните, особено в терминално състояние, чрез духовни лица и социални работници. Предоставено е обучение на доброволни сътрудници за работа с пациенти, както и долекуване – в следствие на преминало заболяване или следоперативен период, ние предлагаме долекуване на пациента до напълното му оздравяване.
Хосписът предлага също престой под медицинско наблюдение – при нужда за диагностициране на съответния проблем или уточняване на диагноза (някои медицински изследвания изискват медицинско наблюдение след тяхното извършване), палиативни грижи, рехабилитация в зависимост от конкретната диагноза и нужда на пациента. А също и консултация с лекари специалисти (кардиохирург, невролог, уролог и др.) и съдействие за закупуване на медикаменти, лекарствени средства, а при нужда взимане на документи или др. от личния лекар.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *