Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Свят

23-ма полицаи са ранени при сблъсъци в Лондон

23-ма полицаи бяха ранени при сблъсъци с протестиращи срещу расовото неравенство в Лондон през последните няколко дни. 10 служители на реда са ранени в събота, съобщава полицията в Лондон.

„23-ма полицаи бяха ранени, докато си вършеха работата, поддържайки обществения ред по време на протестите през последните дни, което е напълно неприемливо“, заяви Джонт Едуардс от Скотланд Ярд.

Той добави, че след съботния митинг, който ескалира в сблъсъци с полицията на Уайтхол Стрийт, където са разположени много правителствени сгради, са задържани 14 души. „Очакваме този брой да нарасне, тъй като ще бъде проведено последващо разследване“, каза Едуардс.

Според Daily Mail десетки хиляди хора са излезли по улиците в Лондон в събота. Протестите бяха мирни до около 19:00 часа местно време, след което демонстрантите започнаха да хвърлят предмети по полицията, която охраняваше входа на резиденцията на премиера на Даунинг Стрийт.

Конни и пешеходни полицаи изтласкаха демонстрантите далеч от офиса на министър-председателя към площада на Парламента, докато някои демонстранти блъскаха служителите на реда или предизвикателно заставаха на едно коляно пред тях.

Прояви в Лондон, Манчестър, Лестър, Кардиф, Шефилд, Нюкасъл и други британски градове се проведоха в събота, противно на призивите на властите на кралството да не се организират публични събития в контекста на пандемията от коронавирус.

По-рано шефът на британското министерство на вътрешните работи Прити Пател призова хората да се въздържат от протести поради трудната епидемиологична ситуация.

В момента във Великобритания карантината продължава, като се забранява събирането на повече от шест души и на обществени места и се налага социална дистанция от 2 метра.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *