Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Здраве Изборът на редактора Красота & Здраве Любопитно Най-четени

Oптики в цяла България стават “Отговорни заедно” за COVID-19

Националната кампания обединява оптиците с единни правила за безопасност и най-добрите международни практики вследствие на COVID-19

 

Националната кампания “Отговорни заедно” обединява 150 независими оптики в цялата страна около най-добрите практики за безопасност както за пациентите, така и за оптиците.

 

В рамките на повече от месец организаторите ще предоставят на независимите оптици и оптометристи обучения с поредица модули, базирани на текущата правна рамка и глобален опит, както и оборудване с необходими инструменти и материали.

 

От днес всички участници ще поставят на входа си специалните стикер и плакат на кампанията и ще бъдат включени в интерактивна онлайн карта, която да ориентира и увери клиентите им, за правилата за безопасност, които се спазват.

 

По време на изолацията много от нас имаха зрителни проблеми: умора в очите и главоболие от удълженото гледане на компютъра, замъглените стъкла на очилата при носене на маска, нарушен сън заради вредната светлина излъчвана от дигиталните екрани, парене в очите заради постоянното взиране на близко разстояние. А в последните седмици – и дискомфорт от рязкото излизане на слънчева светлина. Оптиките предоставят адаптирани решения на всички тези проблеми, за да могат хората да видят света в най-добрата му светлина.

 

Професионалистите и организаторите вярват, че сега е времето всеки да постави очното си здраве на фокус, без притеснения.

 

Затова оптиките, подобно на всички бизнеси, заедно се адаптират към промените, наложени от COVID-19 и посрещат клиентите си в една безопасна и сигурна среда не само сега, но и дълго след отпадането на мерките.

 

Организатор и инициатор на кампанията е Essilor България: номер 1 производител на стъкла за очила в света, подкрепен от Националната Асоциация на Българските Оптометристи и Оптици (НАБОО) и Български съюз на Оптометристите (БСО).

 

Списък с всички оптики по градове, които са “Отговорни заедно”: https://www.essilor.bg/optiki

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *