Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Правителство

Гласуват окончателно промените в Закона за ДДС

Народното събрание ще гласува окончателно промените в Закона за данък върху добавената стойност, с които се предвиждат по-ниски ставки за определени стоки и услуги. Управляващите предлагат за ресторантьорски, кетъринг услуги и за книгите данъчната ставка да се намали от 20 на 9 на сто.

Предложението на управляващите е намалението да бъде временна мярка за периода до 31 декември 2021 година.

По-ниската ставка е предвидено да важи за настаняване, предоставяно в хотели и подобни заведения, включително предоставянето на ваканционно настаняване и отдаване под наем на места за площадки за къмпинг или каравани.

Депутатите ще решават дали високоалкохолните напитки, бирата и виното, сервирани в ресторантите или предоставяни като част от кетъринг услуга, да останат извън обхвата на по-ниските данъчни ставки.

Промените в Закона за данък върху добавената стойност, внесени от управляващите, предвиждат още ваучери за почивка в размер на 210 лева за служители в системата на здравеопазването и сигурността , както и еднократна помощ за осмокласниците.

Парламентът ще решава дали данъкът върху добавената стойност да се намали от 20 на 9 на сто и за бебешки храни, пелени и санитарни материали, каквото е предложението на ДПС.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *