Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Матю Уилямс е новият творчески директор на Givenchy

Официално „Живанши“ има нов творчески директор. Уилямс ще представи първата си колекция за бранда през октомври в Париж.

Ако следите модните рокади, вероятно не сте безкрайно изненадани от избора, тъй като „повелителят на луксозната улична мода“ бе сред спряганите за поста още на 13 април, когато Клеър Уайт Келър и Givenchy сложиха край на тригодишното си ползотворно сътрудничество.

Роденият в Чикаго талант, работил с Кание Уест и Лейди Гага, през последните години е базиран във Ферара (Италия) – ключов център за изработката (водеща в дизайна на Матю) и централа на неговата марка Alyx, основана през 2015 г.

Уилямс трябва да се премести в Париж, като същевременно ще продължи и работа за независимата си марка Alyx.

Макар да доби популярност със звездните си колаборации и работата си за Nike, Moncler и Dior, в креативните решения на 34-годишния дизайнер се оглежда многостранен моден талант с ясна визия, силни културни и артистични връзки и невероятни технически умения.

Уилямс отдавна попада сред радетелите за устойчивост, използвайки от години рециклиран найлон и други екологични материали, освен това проучва и начини за боядисване с по-малко вода и рециклиране на отпадъци.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *