Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Football Изборът на редактора Най-четени Спорт Спортове Футбол

Драконовски мерки за сигурност по време на дербито Левски-ЦСКА

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред във връзка с футболната среща между отборите на ПФК „ЦСКА-София“ и ПФК „Левски“

Няма да бъдат допускани зрители с наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия; малолетни ще влизат в стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящото дерби на 20 юни/събота/ от 16.15 часа на Национален стадион „Васил Левски“. Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. Организаторът на мероприятието е заявил, че то ще се проведе съгласно изискванията на Зап. № РД-01-337/13.06.2020г. на министъра на здравеопазването (присъствие на зрители до 50% от капацитета на спортното съоръжение, при настаняването им на разстояние най-малко през седалка).

На изградени контролно – пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона, които в деня на провеждане на футболния мач ще бъдат отворени от 10.00 часа.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Привържениците на ПФК „ЦСКА – София“ ще бъдат настанявани в секторите „А“ и „Г“, а привържениците на ПФК „Левски“ ще бъдат настанявани в секторите „В“ и „Б“. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 14.15 часа.

В процеса на организация на спортното мероприятие, от съображения за сигурност и обезпечаване на обществения ред, е взето решение при равен резултат да бъде забавено изтеглянето на агитката на гостуващия отбор – в случая Левски. При победа на един от отборите, на стадиона ще бъда забавени феновете на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *