Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Единствената болница у нас без Ковид 19 е на финала за Медицинските Оскари

„Уни Хоспитал“ Панагюрище с две номинации за престижните награди
В категория КАЧЕСТВО И БЕЗОПАСНОСТ в медицината 2020 сред финалистите за Медицинските Оскари е многопрофилна болница за активно лечение „Уни Хоспитал“, информират организаторите от ВИП Комюникейшън.
Златните статуетки за светилата в медицината ще бъдат връчени на 25 юни в 5-звездния хотел Маринела.  
В условията на световна пандемия от COVID-19 – едно от най-големите предизвикателства пред човечеството за 21 век, в МБАЛ „Уни Хоспитал“ бяха следвани стриктно указанията на институциите за спазване на всички противоепидемични мерки. В болницата успешно се лекуват пациенти с новия коронавирус. За болните се грижат висококвалифицираните екипи от лечебното заведение. Положителна проба – от персонала или други пациенти, не е регистрирана. И в момента, в „Уни Хоспитал“ се прилагат стриктно протоколите по превенция и контрол на инфекциите, които отговарят на най-високите стандарти за безопасност и противоепидемичен контрол.
В болницата има 340 легла, 29 са клиниките, отделенията и лабораториите, работи се по 231 клинични пътеки, 33 амбулаторни процедури и 3 клинични процедури. Персоналът е над 650 души, от които 150 лекари и над 210 професионалисти по здравни грижи.
Церемонията NATIONAL MEDICAL AWARDS 2020 ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта.  Номинации ще бъдат направени от браншови организации и от специализирани медии, както и ресорни журналисти.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *