Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Проф. Кантарджиев: Тенденциите са смущаващи, надценил съм самосъзнанието на хората

„Тенденциите са смущаващи, в последните осем дни имаме завишаване на положителните случаи. Това ме притеснява. Взривовете в огнища станаха много в страната. Хората са заразени от неспазване на елементарни правила – да не се събират по много и на затворени места. Това ще донесе много негативни последици“. Това коментира пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб.

Според него не е логично поставяне на КПП на входовете и изходите на градовете или затваряне на хората вкъщи:

„Все още мисля, че има съзнание у хората да пазят себе си и семействата си… За съжаление у нас, за разлика от други държави, се появиха противоречиви и взаимноизключващи се послания. През март и април бяха взети навременни мерки, това доведе до слабо разпространение… Но медийното пространство беше залято от приказки, имаше противоричиви и взаимноизключващи се изказвания, включително и от лекари“.

В предаването „Неделя 150″ проф. Кантарджиев допълни:

„Надценил съм самосъзнанието на сънародниците ни… На закрити обществени места препоръчвам маски, използване на дезинфектанти, избягване на събирания на големи групи на закрито… Маската предпазва“.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *