Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Георги Терзийски: Над 25 млн. лв. са инвестирани в път I-8 от Пазарджик до кръстовището за с. Цалапица

АПИ и община Пазарджик ще подпишат споразумение за Западния околовръстен път на града

 

 

25,3 млн. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ са инвестирани в ремонта на 17-километровия участък на първокласния път I-8 Пазарджик – Пловдив от Пазарджик до разклона за с. Цалапица. Трасето е едно от най-натоварените в Пазарджишка област. Председателят на УС на АПИ Георги Терзийски, кметът на Пазарджик Тодор Попов и областният управител Стефан Мирев откриха обновения пътен участък.

 

Над 100 млн. лв. в момента инвестира агенцията в пътни проекти в област Пазарджик, заяви председателят на АПИ Георги Терзийски и подчерта, че отсечката, която днес се открива, е доказателство, че в трудни дни на пандемия строителите продължиха работа въпреки трудностите. Следващият голям проект, който ще реализираме, е Западният околовръстен път на града и с кмета Попов ще подпишем споразумението, съобщи Терзийски. Амбицията ни е бързо да реализираме отчуждителните процедури и избора на изпълнител, каза председателят на АПИ. Ангажимент на община Пазарджик е изготвянето на  идейния проект за близо 5 км участък от обхода и парцеларния план. Пазарджик е добър пример за партньорство при реализирането на важни проекти и благодаря за сътрудничеството с пътната агенция, заяви кметът Тодор Попов.

 

Днес започва и ремонтът на още 10 км от първокласния път I-8 на територията на област Пловдив между 208-ми и 218-ти км. Това е участъкът от кръговото кръстовище с път III-8005 Стамболийски – Цалапица до кръговото кръстовище с път II-86 Околовръстен път на Пловдив. Инвестицията е за над 15 млн. лв. Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на август.

 

За извършване на ремонтно-възстановителните дейности се ограничава движението в участъка от новоизграденото кръгово кръстовище за с. Цалапица до кръговото кръстовище с околовръстния път на Пловдив. Трафикът ще се преминава по обходни маршрути –  по АМ „Тракия“ или по път II-37 Пазарджик – Пещера и път III-375 Пещера – Пловдив.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *