Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

България най-добре се справи с Ковид 19, категорични са партньорите на Медицинските Оскари

Връчват златни статуетки на светилата в медицината днес
 Депутати и лидери на лекарски организации ще връчват златните статуетки за шестото издание на престижните NATIONAL MEDICAL AWARDS 2020, тази вечер в 5-звездния хотел МАРИНЕЛА, съобщава ВИП Комюникейшън.
Благодарение на професионализма на нашите медици, които прославят страната ни в цял свят, България е най-леко засегната от Ковид 19, категорични са експертите, партньори на церемонията.

  „На СЗО много ѝ се иска в България да се случи нещо, тъй като това, което у нас се случва до момента, е добро на фона на останалите страни, които се водят водещи в медицина и във всичко. Системата ни като база беше готова и тя се и разшири. И ние имаме какво да кажем и да покажем на света и го направихме този път“, подчерта в интервю за Bulgaria ON AIR  доц. д-р Любомир Киров,  председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и партньор на Медицинските Оскари.

Церемонията ще отличи лекарите на първа линия – общопрактикуващите доктори, а сред финалистите е
д-р Костадин Сотиров. Завършил е висше образование във ВМИ „И.П.Павлов“ в Пловдив, където се дипломира през 1986 г.
Има специалност Обща медицина от 1999 г.
Работи по всички програми по договора си с НЗОК: детско здравеопазване, диспансеризация на хронични заболявания, профилактика. Постига 80% обхват за профилактичните прегледи на лица над 18 г., 95% обхват за профилактичните дейности по детско здравеопазване. Диспансеризира всички пациенти, които подлежат на диспансеризация от ОПЛ и извършва средно по 3,5 диспансерни прегледа на година за всеки диспансерен пациент.
Членува в БЛС от 1991 г. и в НСОПЛБ от 2003 г.
Член е на УС на НСОПЛБ от 2017 г. и председател на СОПЛП (Сдружение на ОПЛ в област Пловдив) от 2017 г. и активно участва в организационната работа.
 Водещи на шестото издание на престижните NATIONAL MEDICAL AWARDS 2020  са популярният тв водещ Васко Мавриков и журналистката Патриция Кирилова. Медиците ще отпразнуват наградите си с празнична музикална програма с гост-звезди Джина Иванова от легендарната група Трамвай № 5 и талантливата певица Цвети Радойчева. Ще има и изненада за гостите – българският Моцарт, Георги Димитров, ще озвучи залата по време на церемонията. 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *