Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Днес ще бъде предимно слънчево

Минималните температури в населените места днес ще бъдат от 14 до 19 градуса. Предиобед за кратко ще бъде слънчево, а следобед отново се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици – повече в западните и над южните райони на страната.

Почти без валежи ще бъде времето в района на Видин и по южното ни Черноморско крайбрежие. Вятърът ще бъде от северозапад слаб със скорост до 5 м/с. Максималната температура на въздуха е от 26 до 31 градуса .

По Черноморието ще има значителна, но разкъсана облачност. Следобед ще вали и гърми, повече по северното крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 26 до 28 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Морската вода е с температура от 19 градуса по северното крайбрежие до 21 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо, с височина на вълната до 1 м., с тенденция да се усилва на юг от Слънчев бряг.

Над планините ще има значителна облачност с превалявания и прегърмявания, главно в Рила, Пирин и над Централна Стара планина. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде слаб до умерен от север със скорост до 7 м/с, а в ниските части слаб, от изток със скорост до 5 м/с. Максималните температури на 2500 м височина ще достигат около 11 градуса, а на 1500 м до 16-18.

От следващите дни у нас пък времето постепенно започва да се оправя. В петък и в събота ще има повече слънце. Ще се затопля, а валежи ще има следобед в планинските райони.

В неделя ще бъде слънчево и топло с температури от 27 до 31 градуса. В понеделник и във вторник слънчевото време ще продължава.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *