Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Свят

Доналд Тръмп: Смъртността от китайския вирус е най-ниска в САЩ

Президентът на Съединените щати – Доналд Тръмп, заяви, че САЩ имат най-ниската смъртност в световен мащаб от коронавируса, който той продължава да нарича „китайския вирус“.

Пишейки в поредица от туитове, Тръмп каза, че смъртните случаи от Ковид-19 намаляват с 39% в САЩ, но без да уточнява в какви срокове. Въпреки това президентът добави: „Смъртните случаи в САЩ намаляват, десетократно намаляване от върха на пандемията и икономиката ни се връща с пълна сила!“.

Тръмп продължи да хвали използването на лекарството хидроксихлорохин, което беше развенчано от Световната здравна организация (СЗО) като подходящ терапевтик за Ковид-19. Той цитира проучване на Здравната система на Хенри Форд (Henry Ford Health System – oрганизация с нестопанска цел в Метро, Детройт), според което „са починали само 13% от лекуваните с хидроксихлорохин в сравнение с 26,4%, които не са били лекувани с хидроксихлорохин“.

Президентът Тръмп също така заяви, че американските училища трябва да отворят през есента – решение, за което той има ограничена власт, предава БНР.

Училищата са до голяма степен под юрисдикцията на държавните и местните власти. Преподавателите водят борба с решенията за отваряне на училищата, като се има предвид риска от заразяване както на учащи, така и на учители.

Колежите и университетите обявиха редица планове за есенния семестър, включително смяна на календарите и провеждане на някои курсове онлайн. Харвардският университет обяви по-рано в понеделник, че всичките му курсове ще се провеждат онлайн за предстоящата учебна година.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *