21.07.2024

Водещият козметичен бранд Garnier се ангажира да премахне изцяло първичната пластмаса (Virgin Plastic) в продуктите си до 2025 г. Също така до 5 г. всички опаковки, използвани от бранда, ще бъдат за многократна употреба, рециклируеми или разградими, а всички индустриални обекти, произвеждащи продукти Garnier – въглеродно неутрални. Това са ключовите устойчиви цели, заложени в основата на новата инициатива „Green Beauty“ (Зелена красота“ ), която марката представи тази седмица.

 

За Garnier устойчивостта е водещ принцип от години, като брандът непрекъснато увеличава процента свои продукти с изцяло натурални формули, използва все повече устойчиви съставки от възобновяеми източници и дори стана първата марка в света, която представи сертифицирани органични продукти за грижа за кожата на масовия пазар. Сега Garnier си е поставила още по-високи цели – да промени начина, по който работи индустрията за красота и да предизвика позитивна промяна за всички потребители.

Новата инициативата „Green Beauty“ („Зелена красота“) на Garnier представлява цялостна стратегия за постигане на устойчивост. Целта е да се трансформира всеки етап по веригата на производство на продуктите Garnier, като се намали или напълно се премахне въздействието върху околната среда в следните области:

 

  • Пластмаса & опаковки:

– До 2025 г. Garnier цели да сведе до нула употребата на първична пластмаса във всички опаковки, спестявайки 37 000 тона пластмаса на година*. Първичната пластмаса (или пластмаса в първична форма) е изцяло нова пластмаса, създадена без рециклирани материали.

– До 2025 г. всички опаковки ще бъдат за многократна употреба, рециклируеми или разградими.

  • Продукти & формули:

– До 2022 г. всички растителни и възобновяеми съставки ще бъдат устойчиво добивани.

– До 2025 г. 100% от новите продукти на Garnier ще имат подобрен екологичен профил.

  • Фабрики & производство:

– всички фабрики, в които се произвежда брандът, ще станат въглеродно неутрални до 2025 г. чрез използване на възобновяема енергия.

– Емисиите на CO2 във фабриките вече са намалени със 72%**.

  • Солидарност:

– До 2025 г. Garnier ще окаже подкрепа на над 800 общности по целия свят като част от програмата за солидарност на марката.

 

Важен елемент на инициативата „Green Beauty“ е, че включва доклад за изпълнението на устойчивите цели, който ще е наличен на уебсайта на бранда. Така ще се гарантира пълна прозрачност и всеки ще може да следи напредъка по изпълнението на целите публично и в реално време. Докладът ще показва актуалните резултати, постигнати от Garnier, и плановете за това как марката ще достигне амбициозните си цели до 2025 г. Той ще представлява ясно обобщение на ангажиментите на Garnier, като всички обявени резултати ще бъдат проверявани от външен одитор – PwC.

 

Стартът на „Green Beauty“ ще бъде съчетан с въвеждането на нови продукти. Тази нова инициатива на Garnier също така ще следва мисията да помогне на потребителите да направят по-устойчив избор при покупка, като ги обучава по теми като рециклиране във всички дигитални платформи на марката.

 

Освен това, като част от стратегията L’Oréal for the Future, Garnier ще стане първата марка, която ще въведе ново етикетиране, показващо социалното и екологичното въздействие на продукта. То ще даде възможност на потребителите да правят по-устойчив избор. Етикетирането включва оценка за устойчивост от А до Е, като продуктите с етикет „А“ се считат за най-добри в своя клас. Новите етикети ще бъдат въведени първо за продуктите за грижа за косата на Garnier във Франция, а поетапно и в други страни.

 

Адриен Коскас, глобален бранд мениджър на Garnier, коментира: „Инициативата „Green Beauty“ ще промени начина, по който правим бизнес. Разработена с помощта на нашите партньори, изследователски екипи и клиенти, тази инициатива си поставя редица големи цели. Ние сме амбицирани да намалим нашето негативно влияние върху планетата и да внесем иновации за устойчиво бъдеще. Ще отнеме време, но инициативата ще преобрази Garnier и индустрията за красота като цяло.“

 

 

За Garnier:

Garnier е глобален козметичен бранд, достъпен на 64 пазара и воден от амбицията да стане първата наистина устойчива, натурална марка на масовия пазар. Garnier е част от L’Oréal Group и от 1904 г. предлага ефективни, иновативни продукти за красота, вдъхновени и обогатени от природата. Естествена, достъпна и устойчива, марката Garnier е популярна и със своите дъщерни брандове: Fructis, Botanic Therapy, Garnier Bio, SkinActive, Ambre Solaire, Olia и Nutrisse.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *