Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Бариерата на парк „Росенец“ е премахната

Масово ходене на охраняем плаж ще се състои в бургаския парк „Росенец“ до луксозния почивен комплекс, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Повод за инициативата е инцидентът, при който бившият министър на правосъдието Христо Иванов и двама представители на партията „Да, България“ не бяха допуснати до морския браг от служители на НСО, които охраняват района.

По суша и по море ще се придвижват хората до засипания с чакъл плаж в парк „Росенец“. Малката брегова ивица се намира до имота, в който често пребивава Ахмед Доган.

Десетки са заявките за участие, каза Ивайло Мирчев от „Да, България“, който е сред организаторите:

„Със сигурност имаме потвърждение за поне 30 лодки, моторни яхти, джетове и каяци, 2-3 корабчета с по 25-30 човека. Ще тръгнат от Бургас, Созопол, кой откъдето реши. Има стотици заявки за автомобили. За автобуси знаем за организирани пътувания от младежките структури на ДПС.“

Вчера бариерата на парк „Росенец“ е премахната. Демонтирана е само стрелата, но все още се вижда къде е била. На около 200 метра по-надолу обаче има заграждение. На него пише: „строителен обект“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *