Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Недостиг на лекари и сестри в Инфекциозната болница в Пловдив

Броят на заболелите от коронавирус в Пловдив се повиши през последните седмици и това предизвика остра криза за медицински персонал в Клиниката по инфекциозни болести към Университетската болница „Св.Георги“, където са настанявани болните. Преди седмица ръководството на болницата апелира за набиране на доброволци.

Досега са се отзовали двама лекари и един парамедик, заяви доц. Андрей Петров, началник на клиниката. Особено голяма е нуждата от медицински сестри. В момента тази липса се наваксва от командировани медици от други отделения, но хората са на ръба на силите си. От 40 легла за болни с короновирус заети са 35. Някои от болните са в тежко състояние. Затова началникът на клиниката отново отправя призив към студенти в 5. курс и стажант-лекари, както и медици от други болници да помогнат на отделението за COVID болни като ще получават и възнаграждение.

Доц. Петров допълни, че в последните дни и лабораторията при клиниката е много натоварена. Броят на желаещите да си направят PCR тест е нараснал, а тази лицензирана лаборатория издава сертификати и на английски език.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *