Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Влизаме без ограничения само в 11 страни от ЕС

Българите могат да пътуват без ограничения само в 11 страни от ЕС. От вчера в сила са нови изисквания за посещения зад граница.

Така например, Чехия иска тестове за коронавирус за българските сезонни работници. Гърция пък, в която влизаме само срещу отрицателен PCR тест, допълнително затегна мерките по сухопътните си граници.

Освен Чехия и Гърция отрицателен PCR тест или карантина се предвижда в още 11 държави. В други две българи могат да влизат единствено и само, ако имат основателна причина.

Това са Дания и Финландия.

Дания допуска наши сънародници при положение, че имат адресна регистрация там, трудов договор или документ, удостоверяващ бизнес пътуване.

За Финландия няма подробна информация какво точно се изисква, но българи се допускат именно само с основателна причина, предаде „Монитор“.

Само преди ден Европейският център за превенция и контрол на заболяванията обяви, че България и Румъния са съответно на четвърто и пето място в ЕС по нарастване на броя на новозаразените за последните 14 дни. Преди нас са само Люксембург, Швеция и Португалия.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *