Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Парламентът гласува вот на недоверие

Парламентът се събира днес на извънредно заседание, за да подложи на гласуване вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3”.

Това е общо пети опит на БСП да свали правителството и втори по темата за корупцията. Депутатите вече проведоха двучасови дебати, отново заседавайки извънредно в началото на седмицата, на фона на нестихващите граждански протести в столицата и други големи градове на страната.

Управляващите са категорични, че управляващото мнозинство, сформирано между ГЕРБ и „Обединени патриоти” е стабилно и лесно ще осигури 121 гласа, за да запази целостта на кабинета, който да довърши мандата си и да изпълни докрай управленската програма.

Подкрепа за правителството заяви и партия „Воля”, откъдето отказаха да дадат рамо на усилията на левицата да свали кабинета и заявиха, че ще направят това, само ако е придружено с „вот на недоверие за цялата система” и стартирането на процедура за импийчмънт за президента Румен Радев.

Въпреки че не изрази мнение във вчерашния дебат, при различни медийни изяви представители на ДПС подчертаха, че партията им ще подкрепи вота, защото е опозиция в настоящия парламент.

Началото на пленарното заседание е от 11.30 часа.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *