Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Политика Последни новини

Решават окончателно за промените в Закона за хазарта

Депутатите ще разгледат окончателно промените в Закона за хазарта, внесени от ГЕРБ, според които надзорът върху хазарта ще се осъществява от Националната агенция за приходите. Народните представители ще гласуват и решението Студения резерв да бъде предоставен само на държавната топлоелектрическа централа. Репортерът Добрина Карамболова допълва информацията

Държавният надзор над хазарта да се осъществява от данъчните, а не от Oържавната комисия по хазарта, както беше досега – това предложи управляващата партия между първо и второ четене на закона.

Поправките дават възможност на изпълнителния директор на НАП да издава, отказва, прекратява или отнема лицензи за организиране на хазартни игри. Приходната агенция ще контролира и направените инвестиции и средствата за организиране на игрите на лицензираните оператори.

Документите за направени инвестиции трябва да бъдат представени в НАП в срок до 6 месеца след издаването на първоначалния лиценз.

Чрез преходни и заключителни разпоредби на друг закон – за местното самоуправление и местната администрация – управляващите вкарват и поправките за „студения резерв“, необходим за гарантиране на електроенергийната сигурност на страната. Той ще бъде предоставен на държавния ТЕЦ „Марица изток“-2 след доклад на електроенергийния системен оператор и само при необходимост.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *