Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Съборът на БСП се мести в центъра на София

Ежегодният събор на БСП се мести от Бузлуджа на жълтите павета. След като Cоvid-19 отмени масовото събитие на социалистите на паметника, те решиха да съберат всички свои привърженици пред Министерския съвет на митинг срещу управляващите.

„Митингът ни остава на 25-и от 11 часа пред Министерския съвет“,така лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви решението на Изпълнителното бюро. Митингът ще премине под наслов „Срещу корупцията и грабежа – заедно за България“. В 10.30 ще тръгне шествие от площад „Александър Невски“, ще премине през улица „Георги Раковски“ и булевард „Княз Александър Дондуков“ и ще стигне пред Министерския съвет.

„Нека на този ден да бъде заявена волята за промяна свобода и законност и справедливост“ – това написа и председателят на БСП-София Калоян Паргов. Той заявява, че не мястото, а символиката, която носи връх Бузлуджа, е важна. Според Паргов духът, „който носи Бузлуджа е олицетворение на стремежа на десетките хиляди граждани, които са по улиците на българските градове с искания и надежда за промяна, ново начало в държавата, за по-добър живот, справедливост и възмездие. Бузлуджа е мост между историята и бъдещето“, заявява още той. Тя се свързва не само учредяването на Социалистическата партия която повече от столетие е носител и защитник на общочовешки ценности справедливост и солидарност и равенство.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *