Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини Свят

СЗО: Международни пътувания не могат да се забраняват до безкрайност

Забраните за международни пътувания не могат да се прилагат до безкрайност, a ще трябва страните да направят повече, за да намалят разпространението на коронавируса в границите си, обяви директорът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейсус.

Само при стриктно спазване на здравните мерки – от носене на маски до избягване на масови събирания – светът може да се пребори с пандемията от Covid-19, заяви на виртуална пресконференция в Женева генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Където тези мерки се спазват, случаите намаляват. Където не се прилагат, случаите нарастват, добави той и похвали Канада, Китай, Германия и Южна Корея за начина, по който контролират епидемията.

Според изпълнителния директор на програмата за извънредни ситуации доктор Майкъл Райън няма един подход, който да пасва на всички държави:

“Ще бъде почти невъзможно за отделните страни да държат границите си затворени в обозримо бъдеще. Икономиките трябва да се отворят, хората трябва да работят, търговията трябва да се възстанови“, подчерта Райън.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *