18.07.2024

Хората с хронични проблеми засега да не пътешестват

Хора с хронични заболявания, както и по-възрастните следва засега да се въздържат от пътувания, за да намалят риска от заразяване с коронавирус. Това заяви проф. Владимир Чуланов – специалист по заразни болести към руското министерство на здравеопазването.

Граждани с хронични болести като диабет, хипертония, исхемична болест на сърцето, хора с наднормено тегло и по-възрастни трябва да избягват да пътешестват. Това е свързано с високия риск от усложнения и тежко протичане на болестта при евентуално заразяване.

В много региони заболеваемостта остава висока и продължава да нараства. Затова за коронавируса не съществува понятие като „курортен сезон“, а местата, където се събират много хора, както и по-рано създават благоприятни условия за неговото разпространение. Експертът съветва такива места да се избягват.

Хората, които са решили да прекарат отпуска си на курорт, трябва да изберат места, на които не се предвиждат посещения с масово струпване на хора – разходки, походи, почивка в паркове. При посещение на обществени места непременно трябва да се слага маска и да се спазват правилата за хигиена – често миене на ръце, използване на антисептик и спазване на дистанция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *