Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Общество

Адв. Хаджигенов: Барикадите ще ги изградим отново, този път ще са в цялата страна

Барикадите ще ги изградим отново, само че този път ще са в цялата страна. В действията на МВР не се възстановява обществения ред, а установения корупционен ред. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ в отговор на по-ранната акция на МВР по освобождаването на ключовите столични кръстовища, на които бяха разпънати палаткови лагери.

За „Тази сутрин“ Хаджигенов потвърди, че има няколко задържани, сред които Арман Бабикян и вероятно активистът Манол Глишев, като вероятна причина за ареста по думите му е отказ да се изпълни полицейско нареждане. Той потвърди, че ще представлява Бабикян и останалите. Според него задържането е незаконно, но докато това се установи, ще „мине година и половина“. Хаджигенов изтъкна, че се нарушават конституционни права на мирен протест.

Очакваме хората най-накрая да побеснеят. На 30-тия ден от протестите корупцията реши да вземе нещата в свои ръце, тъй като очевидно много й пречим, подчерта той.

Само преди три години Валери Симеонов и бандата му окупираха АМ „Марица“. Тогава те не бяха терористи, а ние сме, коментира още адвокат Хаджигенов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *