Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт Тенис

Sofia Open 2020 ще се проведе през ноември

Ръководството на Sofia Open има удоволствието да обяви на феновете на тениса, че юбилейното пето издание на турнира от сериите АТР 250 ще се проведе в седмицата, започваща на 9 ноември 2020 г. България ще бъде една от малкото държави в света, които ще проведат турнира от АТР тура след прекъсването на сезона заради пандемията от коронавирус.

Според обявения от АТР актуализиран календар и временен график до края на редовния сезон са планирани турнирите от Големият шлем Ю Ес Оупън и Ролан Гарос, Мастърсите в Синсинати, Рим и Париж, ATP 500 турнирите в Хамбург, Санкт Петербург и Виена и ATP 250 турнирите в София, Москва, Антверпен и Кицбюел, а сезонът ще завърши с Финалите на ATP в Лондон.

Турнирът в Рим ще се проведе със седмица по-рано от предварителния график след отмяната на Мастърса в Мадрид поради пандемията от коронавирус. Няма да има заключителен Мастърс на осемте най-добри от следващото поколение тенисисти – всички до/на 21-годишна възраст. Мастърсът в Рим ще стартира на 14 септември, а седмица по-късно е надпреварата в Хамбург. Ролан Гарос започва на 27 септември, а турнирът в Санкт Петербург ще бъде от категория 500 за тазгодишното си издание.

Ръководството на Sofia Open проведе редица разговори с ATP Tour, за да се намери начин и подходяща дата за провеждането на Sofia Open 2020 в името на феновете на тениса в България, които демонстрират голям интерес и през годините създават изключителна атмосфера в “Арена Армеец”, наслаждавайки се на живо на звезди на световния тенис. На следващ етап се очаква детайлна информация за Sofia Open 2020, за билетите и за условията за достъп до “Арена Армеец”, които ще бъдат съобразени с актуалната епидемиологична обстановка.

Тенисът започва да намира своя път за завръщане. И макар преди всичко да трябва да се грижим за здравето и безопасността на всички, се надяваме, че ще успеем да запазим тези възможности за игра и да постигнем силен завършек на сезона. Бих искал да поздравя турнирите за тяхната непрекъсната ангажираност, гъвкавост и находчивост при намирането на решения за работа при настоящите предизвикателни обстоятелства“, заяви президентът на АТР Андреа Гауденци.

Ето и актуализирания временен календар за 2020:

22 август – Синсинати

31 август – Ню Йорк

7 септември – Кицбюел

14 септември – Рим

21 септември – Хамбург

27 септември – Ролан Гарос

12 октомври – Санкт Петербург

19 октомври – Виена

2 ноември – Париж

9 ноември – София

15 ноември – Финалите на ATP в Лондон

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *