Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Политика Последни новини

Гешев: Мафия сме, защото не допускаме двойни стандарти

„Мафия сме, защото внесохме светлина в мрака, не на думи, а с дела…така, както ни е завещал Апостола на българската свобода Васил Левски.“ – това заяви главният прокурор Иван Гешев в началото на Националното съвещание на прокуратурата на тема „Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежкото нарушение на върховенството на закона съгласно чл. 7 от Договора за Европейския съюз“, което се провежда в резиденция „Бояна“.

„Мафия сме, защото показахме, че няма да допуснем двойни стандарти – едни за хората с милиарди и политическо и медийно влияние, и други – за останалите българи. Така, както беше десетилетия. Защото решихме проблема с телефонните измами, защото намалихме кражбите и грабежите за първите 5 месеца от тази година с над 20 процента. Защото правим всичко възможно хората да живеят без страх, че ще бъдат ограбени последните им спестявания. Или че ще бъдат убити, изнасилени или запалени в къщите си“, подчерта в обръщението си Иван Гешев по повод „атаки от всякакъв характер, обиди и какво ли още не“ към прокурорите и техните семейства.

„Защото по уведомления на прокуратурата са замразени над 3 милиарда лева и то без последните медийно известни дела от началото на годината.

Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище, спряхме горенето на опасни отпадъци и заравянето им в нашата земя, с което някои печелеха милиони с цената на здравето на всеки българин.

Защото арестуваме наркопласьори, които тровят децата ни, включително и закрилящи ги служители на най- високо ниво в правоохранителната система.

Защото за пръв път след демократичните промени повдигнахме обвинения на министър и заместник министър от действащо правителство и още един куп чиновници на различни нива в държавната йерархия“, подчерта още обвинител №1.

Пристигането на прокурорите на националната среща бе съпътствано от протест на младежката организация на „Да, България!“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *