22.07.2024

Докато новият политически сезон е пред старта си, в триъгълника на властта се събираха протестиращи. Първите демонстранти дойдоха около 7 часа, а след 8 часа към сградата на бившия Партиен дом полетяха яйца и храна. Засилено е полицейското присъствие в района, където обстановката е напрегната. Един човек беше арестуван.

Десетата сесия на парламента ще бъде открита точно в 09:00 ч. с химна на републиката и на ЕС в присъствието на депутатите, министрите и президента.

В началния час на пленарното заседание президентът Румен Радев ще направи обръщение към депутатите и народа от новата пленарна зала. Той ще говори от трибуната на бившия Партиен дом. Очакват се и политическите декларации на парламентарните групи с техните приоритети за новия политически сезон.

Най-очакваната новина ще бъде дали управляващите от ГЕРБ ще успеят да съберат необходимите 120 подписа, за да стартира дебата за нова Конституция, свикване на Велико народно събрание и рестарт на обществено-политическата система, каквото намерение заявиха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *