21.07.2024

Данъчни служители правят проверка на веригата за детски стоки „Хиполенд“, информира „Хоризонт“ говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров.

Към момента подробности около проверката не могат да бъдат дадени. Със сигурност служителите на НАП са влезли в офиса на компанията в Казичене, допълни Бъчваров. Проверката е инициирана от правоохранителните органи, които са водещи в нея, според „Хоризонт“.

Медийни публикации обвързват цялостната проверка с гневното отворено писмо на собственика на веригата магазини Мариан Колев, чийто син пострада при антиправителствения протест на 2 септември.

От веригата изпратиха писмо до медиите, в което твърдят, че четиринадесет представители на 4 държавни институции са дошли на проверка още в 10.00 часа днес в централния офис на „Хиполенд“ АД в гр. София.
Агенциите са НАП, Икономическа полиция и Главна дирекция „Надзор на пазара“. Впоследствие в проверките се включи и още 1 агенция – „Митници“.

„Убеден съм, че тези изненадващи проверки, организирани в един и същи ден, в един и същи час, нямат нищо общо със споделеното от редица традиционни и социални медии мое „Отворено писмо“ по повод особения сълзотворен спрей, който бе употребен на 2 септември 2020 г. срещу протестиращите“, споделя иронично Изпълнителният директор на веригата Мариан Колев.

Освен в централата, проверки се извършват и в магазините за играчки. В момента представители на НАП проверяват и обекти на „Хиполенд“ в София и в страната.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *