Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Протести в Гърция срещу носенето на маски в учебните заведения

Късно снощи в Гърция имаше протести срещу носенето на маски от учениците в учебните заведения. Родителите се бяха организирали в социалните мрежи и много от тях носеха плакати с надписи, че маските са опасни за здравето на децата. Родителите настояват, че ще протестират до отпадане на решението. Министърът на образованието в Гърция Ники Карамеос обаче засега не отстъпва по въпроса.

Родителите в Гърция протестират и настояват за незабавна отмяна на решението за задължително носене на маски в училище.

Демонстрациите, които се проведоха късно снощи в много градове на страната, призоваваха за национална подкрепа срещу нареждането за задължителни маски.

На демонстрациите присъстваха и учители, които коментираха, че практически е невъзможно малките деца да са по няколко часа с маски в клас.

Част от протестиращите родители са убедени, че маските действат неблагоприятно върху здравето на децата.

Родителите съобщават, че демонстрациите ще продължат и следващите дни.

Участниците в протестите на остров Крит нарушиха строгите мерки и забраната за събиране на хора и някои от тях бяха глобени.

От Министерството на образованието са категорични, че разпореждането за задължителни маски в училище ще се спазва и контролира строго. Учебната година в Гърция започва на 14-ти септември, като всички преподаватели са задължени да направят тест за коронавирус.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *