Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Хали Бери: Наградата „Оскар“ е едно от най-големите ми разочарования

През 2002 година Хали Бери сътвори история, когато спечели награда „Оскар“ за ролята си в „Monster’s Ball“. Тя се превърна в първата чернокожа актриса, която получава златната статуетка в категория „Най-добра актриса“ и засега е и последната. Синтия Ериво беше номинирана миналата година, но Рене Зелуегър я победи.

В интервю пред Variety Бери споделя, че е вярвала в победата на Ериво, но се е разочаровала след церемонията. Тя смята, че Рут Нега също е била достойна за статуетка, но и това желание не се сбъдна. „Смятам, че тези жени имаха всичко необходимо за победата. Надявах се за техния успех, но той така и не дойде. Не мога да си го обясня“, казва актрисата.

Въпреки че се сдобива с най-голямата чест в Холивуд, Хали описва наградата си „Оскар“ като едно от най-големите разочарования в живота ѝ. Тя допълва, че е сметнала, че победата ѝ ще отвори вратите на филмовата индустрия, за да могат да влязат повече афроамериканци и да бъдат оценени заради своя талант. „След мен обаче не влезе никой. Исках този момент да е повратен в нашите среди“, споделя Бери.

Звездата споделя, че златната статуетка не е направила живота ѝ по-лесен. Тя е продължила да се бори за всяка една роля, която иска. Това, което може би утешава Хали Бери, са победите на няколко чернокожи жени, които се сдобиха с „Оскар“ за поддържаща роля. Сред тях са Упи Голдбърг, Дженифър Хъдсън, Лупита Нионго и Вайола Дейвис.

За да бъде създадено повече разнообразие в наградите „Оскар“, от Академията заявиха, че от 2024 година влизат в сила нови правила. Един филм ще е достоен да влезе в категориите, само ако има в състава си представител на ЛГБТ общността, както и афроамерикански актьори.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *