Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Любопитно Най-четени

НАСА сключи договор с „Есте Лаудер“ за реклами от борда на МКС

НАСА сключи договор с козметичната компания „Есте Лаудер“ за реклама от космоса, съобщи Си Ен Ен.

От две десетилетия Международната космическа станция (МКС) е уникална световна лаборатория, на чиито борд се провеждат стотици научни експерименти, работят различни екипажи. Скоро един от основните оператори на МКС – американската космическа агенция НАСА, ще даде старт на едно от най-големите бизнес-начинания на борда на МКС.

Този месец се очаква на станцията да бъдат изпратени до десет флакона от нов серум на „Есте Лаудер“, съобщи говорител на НАСА. На астронавтите е възложено да заснемат тези продукти в условията на безтегловност на борда на МКС, а компанията ще използва записите в рекламни и промоционални кампании.

За споразумението първо съобщи сп.“Ню сайънтист“.

Това няма да са първите рекламни клипове, записани в космоса, както и няма да е първият договор на НАСА с корпоративни рекламодатели. Но за пръв път НАСА ще предостави американската част от МКС за запис на продукт в безтегловност.

Флаконите с новия продукт – серум за нощна грижа и възстановяване на кожата, ще бъдат изпратени на МКС с апарат на „Нортроп Груман“ заедно с общо над 3600 кг доставки за станцията. Астронавтите на НАСА ще имат за задача да снимат с фотоапарати и видеокамери продукта на козметичната компания. Самите астронавти обаче няма да се появяват в рекламните записи.

Разходите по мисията поема НАСА. По силата на договора партньорът на „Есте Лаудер“ в проекта – „Спейс Комърс метърс“ трябва да възстанови 128 000 долара от общите разходи.

НАСА има договори за сътрудничество с много компании, включително със спортния бранд „Адидас“, в рамките на предвиденото от специален закон. Неотдавна стана ясно, че актьорът Том Круз се е договорил с НАСА да снима филм на борда на МКС.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *