Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Здраве Изборът на редактора Любопитно Общество Последни новини

При каква температура трябва да се притеснявате?

На прага на есенно-зимния сезон и в условията на пандемия от коронвирус, всеки един от нас се притеснява когато си измери температурата и тя се оказва по-висока от обичайното.

Докторът на медицинските науки Андрей Продей разказа при каква температура трябва да започнете да се тревожите.

Лекарят отбеляза, че температурата от 37 градуса, която всеки счита за признак на заболяване, всъщност не винаги е толкова опасна.

Продей отбеляза, че не трябва да се паникьосвате, ако човек види такива числа на термометър.

„Самата температура не е опасна. Благосъстоянието на човек е от по-голямо значение. Ако има симптоми на интоксикация, човек се чувства зле, дори ако има условно нормална температура, тогава човек най-вероятно е болен.

Просто постоянно повишаване на температурата и температура от серията 37.1 , измерено под мишница с правилното устройство, не трябва да предизвиква безпокойство“, посочва експертът.

Той отбеляза, че когато измерва температурата в различно време в подмишницата, тя може да варира от 36,2 до 37,2. Зависи от времето на деня.

И така, в три сутринта, когато човек спи, той има минимална телесна температура, около осем вечерта, температурата е максимална.

Има обаче и случаи, когато температура от 37 изисква посещение на лекар. Според Продей, ако продължи достатъчно дълго, трябва да отидете и да разберете причината.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *