Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Таксуването в градския транспорт – според времето за пътуване

Нова тикет система в столицата, която да таксува потребителите в зависимост от времетраенето на пътуването или от изминатото разстояние се обсъжда в Столичния общински съвет, съобщи БНТ.

Очаква се новата тикет система да заработи в първите месеци на следващата година. Превозните средства в столичния градски транспорт вече са оборудвани с новите валидатори, те обаче все още са в тестов режим.

В края на този месец ще заработи видеонаблюдението, a през декември ще стартира и услуга за плащане на билет с безконтактна карта.

Стойността на новата тикет система е около 88 милиона лева.

29 минути средно отнема пътуването на столичани. А след няколко месеца вече няма да пътуваме с два отделни билета в метрото и в наземния транспорт. Обсъжда се единният билет да важи между 60 и 90 минути или да бъде за изминато разстояние.

Зафир Зарков, зам.-председател на Транспортната комисия в СОС, каза, че като че ли се налага мнението, че пътуването за време на един билет е един справедлив метод за заплащане на транспортната услуга.

Столичният общински съвет гласува днес за разсрочвано плащането на годишната карта за градския транспорт. При купуването на картата ще се плащат 200 лева, а до 4 месеца и втора вноска – отново 200 лева. При еднократно плащане на годишната карта за пътуване – цената си остава 365 лева.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *