Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Общество

Кметът на Белица въведе забрана на сватбите заради неспазване на мерките срещу COVID-19

Забрана се въвежда за всички тържества и сватби на открито и закрито в Белица. Причината е неспазването на мерките срещу коронавируса. През следващите две седмици в общината няма да има венчавки.

Основната причина е, че никой не спазва никакви мерки – нито не носят маски, нито има дезинфектанти, нито спазват дистанция. На въпросните сватби се събират над 1000 души, ми пишат в социалните мрежи. Имат COVID симптоми, не си правят тестове, не знам защо не казват и сеят зараза, прегръщат се, целуват се, обяснява решението си кметът Радослав Ревански.

Миналата седмица имало такава сватба и много недоволни от нарушенията писали на кмета. Във вторник на заседание с колегите кметове от област Благоевград и областният управител и директорът на РЗИ е взето това решение, съобщи Ревански. Друга причина да бъде взето това решение е, че болницата е заета на 115%, ако някой от нашите граждани има нужда, няма къде да го настаним, казва кметът, който напомни, че в Белица трима медици са станали жертва на пандемията.

Радослав Ревански сподели, че сега Белица е в много тежко положение и се справя благодарение на доктор Щаков от Якоруда, който се е съгласил да замества починалия лекар. Кметът отбеляза, че населеното място е голямо, има 4000 жители и се нуждае от спешен медицински център, за което е говорил със здравния министър и се надява на помощ

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *