Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Свят

Пакистан забрани TikTok

Това се посочва в изявление Пакистанската служба по телекомуникации
Пакистан блокира китайското приложение за социално общуване TikTok с аргумента, че компанията не е спазила изцяло инструкциите да разработи ефективен механизъм за контрол на незаконното съдържание, съобщават Асошиейтед прес и БТА.

В изявление Пакистанската служба по телекомуникации (ПСТ) се посочва, че е предприела стъпката след като е получила оплаквания за „неморално и неприлично“ съдържание на платформата за споделяне на видеоклипове.
От Службата заявяват още, че с оглед на оплакванията и естеството на съдържанието, което се публикува последователно в TikTok, на компанията е било отправено последно предупреждение и е дадено значително време за отговор и изпълнение на инструкциите и насоките. Само че TikTok „не успя да спази изцяло инструкциите на ПСТ“, след което властите решиха да го забранят в Пакистан.

Малко след забраната приложението започна да показва празен екран без зареждане на текст или изображения.
Пакистан има близки отношения с Китай, отбелязва АП. Телекомуникационната служба оставя възможност за връщане на TikTok, заявявайки, че „е отворена към ангажимент“ и ще преразгледа решението си, ако приложението разработи механизъм за по-премерено съдържание.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *