Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини Свят

Тръмп се появи на балкона на Белия дом, възобновява кампанията

Лекарят на Белия дом Шон Конли обяви снощи, че последният тест на президента Доналд Тръмп е показал, че той вече не представлява „риск за предаване на коронавируса на други“, предадоха осведомителните агенции.

По думите на лекаря изследванията са показали липсата на доказателства, че в организма на Тръмп има „активно възпроизвеждане на вируса“.

Тръмп се обърна към свои привърженици от балкона на Белия дом, като заяви, че се чувства много добре и обеща ваксината срещу коронавируса скоро да бъде готова.

Лекарите на Тръмп увериха, че той вече може да участва в публични събития.

Преди ден президентът заяви пред Фокс нюз, че е готов да се яви на следващ дебат с кандидата на демократите за президент Джо Байдън, ако това стане „на открито“, а не в затворено помещение. „За мене това изобщо не е проблем. Всъщност, когато правехме митинги на открито, ние нямахме никакви проблеми. Той констатира, че вероятността от предаване на въздуха на открито е по-малка, отколкото в помещение.

Обръщението от балкона на Белия дом може да се смята за възобновяване на предизборната кампания.

По-рано вчера комисията по президентските дебати анулира втория дебат на претендентите, който трябваше да се състои на 15 октомври, след като Тръмп категорично отказа той да се състои в нов формат – виртуално, т.е. без среща лице в лице със своя опонент.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *