20.07.2024

Тръмп заяви, че е преминал тестовете и вече има имунитет

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че вече не е носител на коронавируса и има имунитет, предадоха световните агенции.

Неотдавна държавният глава на Съединените щати прекара три дни в болница след заразяване с новия коронавирус.

„Преминах най-трудните тестове, най-високите стандарти и съм в страхотна форма“, заяви Тръмп в интервю за Фокс нюз. „Изглежда, че съм имунизиран“, добави президентът на САЩ, но призна, че не знае колко време продължава имунитетът.

„Мога да изляза далеч отвъд мазето“, подчерта той, като напомни за съперника си на президентските избори Джо Байдън.

Тръмп намекна, че Байдън може да е болен. „Ако погледнете Джо, той кашляше ужасно вчера“, подчерта президентът на САЩ. „Не знам какво значи това, но пресата не говори много за това“, добави той.

Президентът Тръмп се готви да се върне от утре към предизборната агитация, по време на която се среща с множество хора, отбелязва Асошиейтед прес.

Още вчера в кратка реч пред свои привърженици от балкона на Белия дом държавният глава заяви, че се чувства прекрасно и благодари на всички за молитвите им.

Пред присъстващите неколкостотин негови привърженици, които скандираха „Още четири години“, Тръмп, който не носеше маска, увери, че коронавирусът ще изчезне.

„Искам да знаете, че нашата нация ще победи този ужасен китайски вирус. Произвеждаме силни лекарства и терапии и успяваме да излекуваме болните. Ще се възстановим и ваксината ще се появи много бързо. Науката и медицината ще изкоренят китайския вирус веднъж завинаги, ще се отървем от него в целия свят. Виждате големи огнища на зараза в Европа, в Канада, но вирусът ще изчезне и ваксините ще помогнат“, каза Тръмп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *