Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Най-четени

Топ 5 на най-интригуващите специални залози на всички времена

Хазартната индустрия претърпя много сериозни промени и даде необходимия контрол на играчите, както и свободата да правят най-различни прогнози. Букмейкърите постоянно добавят нови функционалности и това доведе до някои много интересни и забавни залози, които в последствие стигнаха до нивото на легенди. В следващите редове ще покажем някои от най-интригуващите и забавни залози, които донесоха не само сериозно внимание, но и приходи:

 

  1. Захапката на Луис Суарес

Много футболисти горят в играта и често нервите им не издържат. Такъв пример може да е Христо Стоичков, но за разлика от своя колега, който също заигра в последствие в Барселона, не е захапал никого. Суарес успя да захапе двама души, първият пострада през 2012 г., когато Луис играеше в Ливърпул, а една година по-късно и друг играч получи един особен трофей. Букмейкърите гледаха с изключително чувство за хумор и започнаха да приемат точно такива прогнози за уругвайския питбул.

Когато дойде Световното първенство в Бразилия, мнозина вече бяха отворили точно такъв залог – ще хапе ли Суарес на терена. В мачът срещу Италия, уругвайският футболист успя да изненада всички и в 79-тата минута направи мнозина доста богати и щастливи. Единственият нещастен в този случай беше Джорджо Киелини, неговото рамо пострада, но не колкото самия Суарес. Беше наложена глоба, както и забрана за участие във футболни срещи. Това обаче не попречи на испанския Барселона да плати всички глоби и да добави интересна клауза, в договора на футболиста – ако захапе още някого, трябва да плати милиони долари. Финансовият намордник работи и до днес.

 

  1. Човек на Луната

Не говорим за легендарния филм, а за залог. Оказва се, че през 1964 г. Дейвид Трелфол от Англия вярвал силно в технологичната еволюция на човечеството и заявил, че преди 31 декември 1971 г. ще се прекоси космоса. Залогът наистина е странен, особено след като никъде няма информация за такива опити. За всеки достатъчно смел човек има и по един още по-смел букмейкър. В този случай на това предизвикателство отговорил Уилям Хил, който приел шансовете с 1000/1 за всеки човек – мъж, жена или дете от всяка страна, което успее да напусне планетата и да стигне до Луната.

Добрата новина е, че ако в миналото трябва да се намери поне един смел букмейкър, който да приеме толкова странен залог, днес ситуацията е много по-лесна. Можем да забележим, че родният букмейкър Уинбет приема прогнози за политика, включително и следващ американски президент, телевизионни предавания и още много други, следователно е необходима само малка фантазия. Не трябва да забравяме и положителната оценка от silentbet за разнообразни пазари и възможности в онлайн платформата на бранда. За съжаление Дейвид е трябвало да потърси малко повече малко по-смел букмейкър. Опитайте се да си представите лицето на Хил, когато Нийл Армстронг поставя първата стъпка на единствения спътник на планетата ни, при това на 20 юли 1969 г. Дейвид получава наградата си в телевизионен ефир, а сумата е 250 000 паунда.

 

  1. Историята на косматите гърди

Пластичната хирургия може да направи всичко с всеки, достатъчни са само финанси. Браян Зембич обаче е поискал една много странна процедура. Историята ни връща през 1996 г. с поставянето на един официален залог. Приятел на хазартната личност и също така магьосник, получава едно много смело предизвикателство – да си постави изкуствени женски гърди и да прекара цяла година с тях.

Знаем какво си мислите, Браян има наистина много специални приятели, но за това изпитание ще получи сумата от 100 000 долара. Не само, че ги поставя, но и продължава да ги носи до сега, като за тази реклама получава около 10 000 долара на година. Самият почитател на риска очевидно няма нищо против тази промяна, макар и да не е особено естетическа, колкото бихме поискали.

 

  1. Да заложиш къщата си

Това е нещо, което нито един човек не би препоръчал на спортните запалянковци, макар и съдбата да обича смелите. През 2013 г. фен на Арсенал от Уганда – Хенри Дабасани се хваща на бас със своя приятел Рашид Ига за мач от Висшата английска лига. Хенри заявява, че Арсенал ще победят Манчестър Юнайтед и дори залага дома си. Междувременно неговият приятел залага своята кола и тази на жена си, ако прогнозата не се сбъдне.

Легендата разказва, че когато Манчестър Юнайтед отбелязали победния гол – впрочем и единствен за 90 минути – Хенри припаднал в края на мача. На следващия ден феновете на Манчестър Юнайтед влезли в дома му и го изгонили. Знаем какво си мислите, Арсен Венгер има много сериозен дълг към уругваеца, но най-вероятно е късно за поемане поне на част от загубата.

 

  1. Съществуването на извънземна цивилизация

Ако има един отворен и дългосрочен залог, това е именно този за извънземните. Почитатели на конспирациите и историите ни показват, че винаги има невероятни легенди за мистичните кръгове в полето, за странни летящи обекти, за най-различни аномалии и дори за края на света. Всичко това е един много сериозен и отворен залог, а букмейкърите с удоволствие приемат прогнози относно кога ще бъдат открити извънземните.

Нека обаче не бъдем толкова критични, след като Суарес може да хапе, човек да кацне на Луната и разбира се, мъж да постави силиконови импланти, какво да кажем за извънземните? Все някога ще видим някакво доказателство, а кой знае, тогава букмейкърите ще разказват други интересни истории. Единственият проблем е, че ако приемем залог за края на света и някой успее да познае точната дата, прибирането на печалбата може и да няма особен смисъл, нали?

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *