Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени Общество

„ЮТюб“ ще премахва невярна информация свързани с пандемията от коронавирус

Стъпката е част от кампанията за борба с дезинформацията в социалните мрежи.Всички видеа, които са в противоречие с експертното мнение на институции като Световната здравна организация, ще бъдат премахнати. Това идва на фона на изследване, което определя грешната информация като основен проблем за справяне с пандемията в Съединените щати.

Това идва на фона на изследване, което определя грешната информация като основен проблем за справяне с пандемията в Съединените щати. Учените от Корнелския университет са изследвали над 38 милиона статии за COVID19. Повече от един милион от публикациите са с невярна информация, констатират от екипа.

Установихме, че Тръмп е единственият най-голям източник на фалшиви новини. Той е източникът на 38% от грешната информация в медийното пространство“, каза Марк Лайнъс, съавтор на проучването за медийна дезинформация към Корнелския университет.

Съветите на американския президент за пиене на дезинфектанти са сред неверните информации, посочени в проучването. След смайващия съвет на Тръмп новините за „чудодейното лечение“ се увеличават с 200%. Данните на Института по обществено здраве „Джон Хопкинс“ показват, че Съединените щати все още са на първо място по смъртност и заболеваемост.В сайта на СЗО има специален отдел за разбулване на митовете около COVID-19.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *